Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

HírKlikk 2024. február 29. 19:45 2024. feb. 29. 19:45

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen – reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének csütörtöki kijelentéseire.

A Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta: az MNB felügyelőbizottság hatáskörével kapcsolatos törvénymódosítást a kormány még nem tárgyalta.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke nyitó beszédében a BÉT mai rendezvényén kifejtette, hogy álláspontja szerint a kormány 2021 közepén végrehajtott gazdaságpolitikai fordulata nem volt sikeres, és 180 fokos fordulatot sürgetett, visszatérést az előző évtized eredményeihez. Szerinte az egyensúlyi növekedés visszaállítására, versenyképességi reformokra, a termelékenység növelésére és magas hozzáadott értékű, beruházásközpontú gazdaságpolitikára van szükség.

Kiemelte azokat a szektorokat, a gyógyszer- és kreatív ipart, a digitalizációt, a zöld átállást és adatfeldolgozást, amelyek a jövő technológiai átállását támogatják.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom