Orbán Viktor homárt és polipot evett a tengerparton, miután elmondta imáját XVI. Benedek ravatalánál

HírKlikk 2023. január 4. 08:55 2023. jan. 4. 08:55

A La Repubblica cikke szerint a magyar miniszterelnök és felesége az olasz fővároshoz tartozó Ostia negyed La Bussola nevű éttermébe látogatott, miután lerótták kegyeletüket XVI. Benedek emeritus pápa ravatalánál.

A lap még Orbán Viktor öltözetét is leírja, és nem felejti el hozzátenni, hogy mintás asztalkendőt is tett magára.

A Bussola a környék egyik leghíresebb, legjobbnak tartott vendéglátóhelye, nem csoda hát, hogy az ínyencségeket kedvelő kormányfő itt akart ebédelni – idézi az olasz lapot a Telex.

Az étterem szerint Orbán katalán módra elkészített homárt fogyasztott, míg Lévai Anikó polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez szintén egy polipfaj) és halpástétomból álló menüt evett. A miniszterelnök feleségét az étterem tulajdonosai egy csokor virággal köszöntötték.

Fotó: Instagram/La Bussola

A házaspárt a római magyar nagykövetség munkatársai és olasz carabinierik (ők az olasz rendőrség egyik szárnya) kísérték, az asztalt a követség foglalta le előző nap. A cikk szerint a tulajdonos Dario Paradisi és az éttermet vele együtt vezető sógora, Daniele Caterini nem tudták, hogy Orbán Viktor (akit a La Repubblica „az európai populizmus szimbólumának” nevez) érkezik.

A miniszterelnöki pár éttermezéséről egy rövidke videó is készült, amelyen látható, hogy Orbán olaszul megköszöni az ételt az étterem munkatársának, igazgatja a ruháit, majd azt mondja Lévainak, „kaptunk ajándékot is, látod?”.

Emellett az étterem Instagramjára kikerült egy képekből álló videós poszt, ezen az elfogyasztott ételek is látszanak.

Forrás: Telex