Orbán Viktor mélyen hallgat arról, hogy a lánya és unokái elköltöztek-e Magyarországról 

NVZS 2021. szeptember 30. 12:10 2021. szept. 30. 12:10

Nem csak az érintett Instagram-bejegyzése, hanem már egy, a helyszínen készült olvasói fotó is valószínűsíti, hogy igaz a sajtóhír, miszerint Orbán Viktor legidősebb lánya és családja valóban kiköltözött Marbellára. A kormányzati oldalon az ügyet övező mély hallgatás – beleértve a kormányhoz hű médiát – is majdhogynem bizonyítja Orbán Ráhel és Tiborcz István (s persze a gyerekeik) kitelepedését a nem csak a vagyonosok, hanem a bűnözői körök által is kedvelt andalúziai régióba. Miután Orbán Viktor és mamelukjai előszeretettel fake-news-ozzák le a független sajtónak köszönhetően napvilágot látó, a kormánynak és holdudvarának nem tetsző híreket, megpróbálkoztunk a szinte lehetetlennel: Orbán Viktor sajtófőnökéhez fordultunk a kérdéseinkkel.

Alig pár napja (szeptember 24-én) robbantott a Blikk, amely megírta, hogy elköltözött Magyarországról Orbán Ráhel és Tiborcz István: a házaspár három gyermekével a dél-spanyolországi Marbellában telepedett le. A hír végigsöpört a magyar sajtón (pontosabban, annak független részén), cáfolat nem érkezett, sőt, még „fake-news” jelzővel illetve sem említette meg a kormányhű sajtó. Közben szerdán a 444 egy fényképet közölt, köszönhetően egy olvasójának, aki összefutott Orbán Ráhellel és családjával a Puente Romano strand egyik part menti éttermében.

Minden bizonnyal tehát a hír igaz. Több kérdést felvet ez az egész ügy, még attól is eltekintve, hogy „érdekesen” veszi ki magát Orbán gyermekének és családjának elköltözése Magyarországról (ki tudja, mennyi időre, de egy évre biztosan, hiszen a legidősebb unokáját már be is iratták egy ottani nemzetközi magániskolába), hiszen ő fennen hirdeti: mindenkinek a saját hazájában kell boldogulnia. Kérdéseinket megpróbáltuk feltenni Orbán Viktornak, mégpedig sajtófőnökén keresztül. Havasi Bertalantól azonban négy nap alatt sem érkezett válasz.

A magunk részéről a következőket kérdeztük:

  • Igaz-e, hogy Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya, Ráhel, a férje, Tiborcz István és gyermekei családostól külföldre (Marbellára) költöztek, s életvitelszerűen ott laknak? Sietem leszögezni: miután mind Orbán Ráhel, mind a férje, Tiborcz István szorosan kötődik a magyar államhoz (állami projekteket vittek/visznek), kötődnek uniós és magyar költségvetési pénzekhez, ezért a közre is tartozik a válasz a fenti kérdésre. 
  • Emellett nem gondolja-e a miniszterelnök úr, hogy nemzetbiztonsági kockázatot is felvet a lányának és családjának a kivándorlása Marbellára, lévén – mint arról lehet olvasni – ott előszeretettel telepednek le és/vagy élnek rövidebb-hosszabb ideig a szervezett bűnözői világ, az alvilág, a maffia reprezentánsai? 
  • Végezetül, nem tart-e a miniszterelnök attól, hogy az unokái olyan – a „kulturális és civilizációs talaj- és egyensúlyvesztés fázisában” lévő –, nyugat-európai nemzetközi közegben szocializálódnak emiatt, ami szembemegy az általa nap mint nap hangoztatott értékekkel?