Orbán Viktor szerint megnyerik az európai parlamenti választást

HírKlikk 2024. február 21. 22:16 2024. feb. 21. 22:16

Megkezdte évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP-frakció Balatonalmádiban. A Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor elsősorban a közelgő választásokról beszélt a parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen.

Magyar Nemzet szerint a kormányfő arról is beszélt, hogy „Európában életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat. A háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökken Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében.”

A frakció előtt a kegyelmi ügyről is beszélt, amely két, a politikai közösségük számára fontos ember távozásával járt. A képviselők előtt is megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját. – A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket – mondta el most is Orbán Viktor. Szerinte mindenki számára világossá vált, hogy gyermekvédelmi kérdésekben a nemzeti oldalon nincs kegyelem.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a hazai baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon. „A baloldal zsoldban áll" – állította Orbán Viktor.

 Értékelése szerint a nemzetközi környezet ebben az évben sokat változhat, de júniusig ellenszélben fognak hajózni, ám a tapasztalt vitorlázók szerint ez nem rossz, hanem jó, hisz a nemzetközi ellenszelet be tudják fogni a vitorlájukba.

„Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most. Érdemes tehát dolgozni, mert minden megszerzett európai parlamenti mandátum hozzáad ahhoz a közös erőhöz, ami 2026-ban az országgyűlési választásokon segíteni fog minket" – zárta beszédét a kormányfő a Magyar Nemzet szerint.

 

Forrás: Magyar Nemzet


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom