Orbán Viktor úgy látja, Magyarország több ügyben is példa az európai embereknek

HírKlikk 2024. október 18. 10:30 2024. okt. 18. 10:30

Magyarország példa az európai emberek szemében a saját kormányaikkal szemben a migráció, az energiapolitika, a gazdaságpolitika és az orosz-ukrán háborúhoz való hozzáállás ügyében is – hangsúlyozta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Bajok vannak az Európai Unióban, és pont azok a bajok jelentik a legnagyobb kihívást, amelyekben Magyarország más válaszokat ad – mondta Orbán Viktor, aki a migrációt, a rezsicsökkentést és a háború ügyét hozta erre példának. Hozzátette: a probléma az, hogy „amit mi csinálunk Magyarországon, az nagyjából az, amit az európai nép is szeretne látni otthon, és aminek a saját kormányuk épp az ellenkezőjét csinálja".

A miniszterelnök szerint Magyarország így – akaratán kívül – kihívást jelent a rossz politikát folytató uniós országok számára, ami megnöveli a tekintélyét is. Orbán Viktor jelezte: a múlt héten találkozott a német kancellárral, a jövő héten pedig a francia elnök fogadja. „Jól láthatóan fölértékeli Magyarországot a külpolitika világában az, hogy mi másképpen csináljuk a dolgokat, és ez sikeres" – fogalmazott.

„Azt hiszem, hogy a befolyásunk nagyobb annál, mint amit egyébként az ország mérete és tényleges gazdasági-katonai ereje indokolna" – mondta a kormányfő.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom