Orbán Viktornak elment a hangja

HírKlikk 2020. március 18. 15:35 2020. márc. 18. 15:35

Nem sikerült a miniszterelnök szerdai Facebook-bejelentkezése, amin fontos bejelentést akart tenni. Egy darabig a nemzeti színű zászlót nézhették az érdeklődők lágy zenével (már amikor nem fagyott le), aztán megjelent a miniszterelnök, és beszélni kezdett – hang nélkül.

A Hír TV és az m1 gyorsan abba is hagyta a vércikivé vált közvetítést, pedig nem kellett volna. A kormány járványvédelmi munkájában való bizalmat egészen biztosan helyreállította volna, hogy a kormányfő semmi valótlant nem állított – legalábbis ilyesmit nem hallottunk.

A fontos bejelentés tartalma tehát titok marad, bár reméljük, nem 30-50-100 évre fogják titkosítani, és hamarosan megtudjuk, hogy mit akart mondani Orbán Viktor. Már csak azért is, mert esetleg fontos lehet.  

Mindenesetre a koronavírus valószínűleg újabb áldozatokat szed. Igaz, ezúttal nem fertőzés formájában: az operatív törzsben tapasztalható fejetlenséget a miniszterelnöki videóstábban követheti a fejhullás.

A videó alatt egyébként érdemes figyelni a kommenteket, mert a nézők (és nem a hallgatók!) találékonyak: van, aki szerint Orbán azt akarta bejelenteni, hogy ezentúl ingyen lesz a vécépapír. Mondjuk gyanús, hogy az ilyen hozzászólásokat rövidesen törölni fogják, de azért jót nevettünk – kínunkban. S kacajunk hangja túlharsogta Orbán Viktor bejelentését, ami a fentiek ismeretében nem volt túl nagy teljesítmény.