Orbánék gyorsabb tempóra kapcsolnak a lopásban

Vásárhelyi Mária 2019. január 27. 12:44 2019. jan. 27. 12:44

Az persze jó hír, hogy az EU végre véget akar vetni annak, hogy az Uniós támogatások ahelyett, hogy a közjót, az ország felemelkedését szolgálnák, az oligarchák vagyonát gyarapítják. Nem akar asszisztálni ahhoz, hogy a támogatásban részesülő országok belefulladnak a korrupció mocsarába, hogy az európai adófizetők pénze kajmán szigeteki és delawari of shore cégekbe vándoroljon.

Ezért 2021-től a támogatások elosztásánál az egyes országoknál figyelembe veszik a jogállami normák érvényesülését és a korábbi EU-s pénzek felhasználását is. Pillanatnyilag azonban számunkra ennek nem lesz más következménye, mint hogy Orbánék a korábbinál is gyorsabb tempóra kapcsolnak a pénzek ellopásában.

Mivel tudják, hogy meg vannak számlálva a gátlástalan lenyúlás napjai, ezért az elkövetkező néhány évben akarják beseperni a 2021-től elapadó hasznot is.

Ezért aztán maximális fordulatszámra kapcsolt a pénznyelő gép. Orbán strómanjai - Mészáros és Szíjj - naponta nyernek milliárdos közbeszerzéseket, arra is alig jut idejük, hogy kinyissák és becsukják a pénzeszsák száját, már érkezik az újabb manna.

A következő két évben nem győzzük majd kapkodni a fejünket a pénzesőt látva. Ne csodálkozzunk, ha Mészáros (Orbán) két év múlva nem Magyarország, hanem Európa egyik leggazdagabb mágnása lesz.