„Orbánnak haja szála sem görbül”

HírKlikk 2019. február 10. 05:30 2019. feb. 10. 05:30

Minden vörös vonalat átlépett Orbán Viktor, és eközben senki nem állította le – írja a brit The Guardian.

A Hírek szekcióban jelent meg Diseri Dóra írása arról, hogy eleddig csak a távolból, Berlinből követte a magyar tüntetéseket, de karácsonykor, 2012 óta először maga is részt vett egy megmozduláson. Ezt megelőzően a köztévénél dolgozott, ösztöndíjat kapva otthagyta munkahelyét. Szerinte a magyarok baja az, hogy kívülről érkező megmentőben reménykednek, de hiába. Angela Merkel német kancellár sem segített, pedig Orbán és közte igazán mély és mérges az ellentét, ezért 4 éven át meg sem hívta a magyar kormányfőt - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

A kereszténydemokratáknak szükségük van az uniós frakcióban a Fideszre, de a CSU-CDU koalíció sem bírná ki törékenysége miatt, hogy Orbánt nyíltan bírálja. Ráadásul Németországnak érdeke a magyar autógyártás, és viszont, pedig a rabszolga törvény ellen még a németek is kimentek a Mercedes épülete elé tüntetni olyan feliratokkal, mint például: Weber, hol húzod meg a vörös vonalat? – utalva itt Manfred Weberre, az Európai Néppárt vezetőjére.

Ám a kölcsönös érdekek miatt a vörös vonal határa egyre rugalmasabb. Tisztában vannak azzal, hogy Orbán bármikor ki tudja játszani a gazdasági vagy politikai ütőkártyát, ha netán bírálni mernék. Pedig hóban-fagyban tüntettek az emberek reménykedve a változásban, de Orbánnak haja szála sem görbül, nincs következménye semminek.

Forrás: Klubrádió