Örökre elhallgat a Sláger FM és Music FM

HírKlikk 2018. november 16. 14:40 2018. nov. 16. 14:40

A Médiatanács nem hosszabbította meg egyik olyan rádió frekvenciahasználatát sem, amelyik tulajdonosi köre nem kormányközeli. Így jár a leghallgatottabb adók közé tartozó Music FM és a Sláger FM is.

A médiatanács nem hosszabbította meg a Sláger FM és Music FM szerződését - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság.

A Sláger FM szolgáltatója a Budapest 103,9 MHz jogosultságon kérelmezte szerződése megújítását, de többször is súlyosan megsértette a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt szerződése nem újítható meg a médiatörvény alapján.

A Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel. A szolgáltató több alkalommal súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette és médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor - áll NMHH) Kommunikációs Igazgatóság közleményében.

A Médiahatóság adatai szerint a két adó jelenleg országosan a 4. és az 5. leghallgatottabb rádió a 15 éves kor feletti lakosság körében. A Music napi hallgatótábora 525 ezer, a Slágeré 393 ezer. Budapesten a Sláger a piacvezető 183 ezer hallgatóval, a Music a harmadik, 158 ezerrel.