Örömhírt közölt Orbán a magyarokkal

HírKlikk 2021. április 18. 13:56 2021. ápr. 18. 13:56

Megint jó hírrel szolgált Orbán Viktor a magyar embereknek. Jó hírekből nem szenvedünk hiányt, ezekkel úgyszólván Dunát lehet rekeszteni, de ez a mostani bejelentés valóban szépen hangzik: már 3 250 000 honfitársunkat oltották be a koronavírus elleni vakcinával.

Egy rövid, animált videót tett közzé a Facebook oldalán Orbán Viktor, pontosabban az oldalt kezelő munkatárs. Ezen a „vakcinométer" látható, amint azt jelzi, hogy már „3,250,000 honfitársunk beoltva". Szerdán a miniszterelnök azt mondta: a lazítás következő lépcsőfoka majd 3,5 millió beoltott után jöhet majd el. Ha ezt elérjük, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Akkor Orbán azzal számolt, hogy ezt a számot jövő hét közepe felé, kedden vagy szerdán érhetjük el. 

A miniszterelnök tartja magát ahhoz a jó szokásához, hogy a jó hírnek mindig ő a „hozója”, míg a kevésbé örömteli információkat vagy nem osztja meg az emberekkel, vagy kiszignálja alsóbb szintekre, és azok közlését valamelyik szóvivőre, vagy miniszterre bízza. Azt rendre bejelentik, hogy Magyarország az oltottság tekintetében az élmezőnyben található, ám – bár korábban a miniszterelnök azt mondta, hogy a védekezés eredményessége az emberéletekben mérhető – arról a kormány médiája hallgat, hogy egymillió lakosra számítva hetek óta nálunk a legmagasabb az elhunytak száma. 

Arról a sajnálatos és szomorú adatról sem számol be Orbán Viktor és a kormány sajtója, hogy míg Magyarországon a lélegeztetőgépre került betegek mintegy 80 százaléka meghal, addig ez az arány a sokat bírált és ócsárolt Brüsszelben „csak” 40 százalék.

 
Forrás: Hírklikk