Partizánok akcióznak, hogy megakadályozzák Putyint az Ukrajna elleni háború folytatásában

HírKlikk 2024. július 10. 14:05 2024. júl. 10. 14:05

Hiába állapodik meg az orosz elnök az észak-koreai diktátorral katonai muníció szállításáról, az Ates partizánjai robbantással és gyújtogatással igyekeznek megakadályozni, hogy eljussanak a vasúti szerelvények.

Az orosz erők utánpótlásában fontos vasútvonalat igyekszik működésképtelenné tenni az Ates nevű partizánmozgalom. A Rosztov-Don-Mariupol vasútvonal oroszországi szakaszán, Sahti település mellett gyújtottak fel egy relészekrényt. Akciójukról a Telegramon posztoltak fotókat, és kijelentették, hogy a csoport aktivistái követték el a rongálást – írja az Euronews.

Ezen a vonalon katonai felszereléseket és csapatokat is visznek az orosz erők Ukrajnába, a frontzóna felé. A szabotázs pontos helyét a partizánok koordinátákkal közölték: 47.679981, 40.186874.

A mozgalom neve, az Ates tüzet jelent. 2022-ben alakult az Ukrajnában és Oroszországban is aktív partizánmozgalom, azután, hogy 2022-ben Oroszország megtámadta Ukrajnát, és azóta is intenzíven támadja, teljes körű megszállás alatt tartva.

Az Atest ukránok és az Oroszország által már korábban elcsatolt krími terület tatárjai alakították. Következetesen hangoztatják, hogy tevékenységükkel nem csak nehézségeket okoznak az orosz erőknek, hanem akcióikkal borzalmas bosszút állnak Ukrajna támadásáért.

Most ismét hangsúlyozták az Ates partizánjai, hogy a szabotázscselekmények száma naponta növekedni fog. A bejelentés így fogalmaz: „Az orosz katonaság egy percig sem lazíthat, szörnyű lesz a bosszúnk!"

Egyik előző akciójuk az észak-koreai lőszerszállítás vasútvonalán történt. Ukrajnától több mint 1500 kilométerre, az oroszországi Jekatyerinburg városa mellett robbantották fel a síneket. A partizánok közölték, hogy mindent megtesznek azért, hogy ne segíthessék az Ukrajna elleni támadásokat azok a megállapodások, amiket Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségeseivel köt, ez esetben az észak-koreai diktátorral Kim Dzsong-unnal.

Az Ates által közölt képmontázs

Az Ates szóvivője azt is fontosnak tartja, hogy aktivistáik nem anyagi juttatásért vagy pénzjutalomért vesznek részt az akciókban, hanem meggyőződésük miatt, a hazaszeretet miatt követik el azokat, ami tevékenységük tisztaságát jelzi. Azt sem lehet mondani, hogy az ellátásuk miatt lennének a mozgalomban, hiszen gyakran olyan helyszíneken akcióznak, ahol alig jutnak megfelelő minőségű ivóvízhez és élelemhez, ami gyakran az önkéntesek megbetegedéséhez vezet.

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom