Paul Weis-díjat kapott a Magyar Helsinki Bizottság

HírKlikk 2024. október 19. 18:40 2024. okt. 19. 18:40

Idén a Magyar Helsinki Bizottságnak ítélték a Paul Weis-díjat, amelyet Bakonyi Anikó, a szervezet menekültügyi programjának vezetője vett át Bécsben.

„Különösen nehéz dolgunk van olyan időkben, mint a mostani, amikor a kormány a jogállamiság és az egykor működő menekültügyi rendszerünk lerombolásán dolgozik. Minden erőnkre, rugalmasságunkra, ötletességünkre és derűnkre szükségünk van. Mindez csak jó társaságban és másokkal együttműködve sikerülhet, csak más hazai és európai szervezetekkel együttműködve lehetséges. Csodálatos tudni, hogy nem vagyunk egyedül” – köszönte meg az elismerést a bécsi díjátadón Bakonyi Anikó, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi programjának vezetője.

A Courage – Mut zur Menschlichkeit (MUT) társadalmi kezdeményezés idei díjazottjait Alexander Van der Bellen, az osztrák köztársasági elnök is üdvözölte videóüzenetében – számolt be az ünnepségről a szervezet közösségi oldalán

Paul Weis, a díj névadója a nácik üldözöttje volt, majd nemzetközi jogászként az egyik megalkotója lehetett az 1951-ben elfogadott genfi menekültügyi egyezménynek, amelynek köszönhetően menekült magyarok százezrei kaptak védelmet.

 

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom