Petíció: Orbán Viktor vonja vissza a tűzifarendeletet

HírKlikk 2022. augusztus 10. 19:05 2022. aug. 10. 19:05

A WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a 10 millió Fa Alapítvány, a Greenpeace Magyarország és a Levegő Munkacsoport közös nyílt levelet írt Orbán Viktornak. Azt kérik a miniszterelnöktől, hogy vonja vissza a tűzifára vonatkozó kormányrendeletet.

„A klímaváltozás egyre súlyosbodó hatásai mellett az erdők természetességének, ezáltal önfenntartó képességének lerontása rendkívüli felelőtlenség, miközben a tűzifaellátás biztosítása az efféle túlkapások nélkül is megoldható lenne. Az, hogy a miniszter engedélyével gyakorlatilag bármilyen erdő kitermelhető az erdőterv lehetőségein felül, egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlan, precedens nélküli korlátlan felhatalmazás. Ez a lehetőség az ország legértékesebb erdőmaradványainak fennmaradását is kérdésessé teszi" – mondta a WWF Magyarország programvezetője a kormány tűzifarendeletéről,. Annak értelmében a legértékesebb állami erdőkben is lehetőség nyílik a tarvágásra – írja a 444.

Ezért a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a 10 millió Fa Alapítvány, a Greenpeace Magyarország és a Levegő Munkacsoport közös nyílt levelet írt Orbán Viktornak. Azt kérik a miniszterelnöktől, hogy vonja vissza a kormányrendeletet. A nyílt levélhez most bárki csatlakozhat aláírásával, magánszemélyek és civil szervezetek egyaránt.

Forrás: 444.hu