Petíciót indítottak az angliai magyarok, mert megnehezítették számukra a voksolást

HírKlikk 2021. december 14. 14:40 2021. dec. 14. 14:40

Több mint 200 ezer magyar él az Egyesült Királyságban. Az Orbán-kormány alaposan megnehezítette számukra a voksolást.

Jelenleg még az is elképzelhető, hogy csak Londonban (talán még Manchesterben) élhetnek szavazati jogukkal a jövő évi országgyűlési választáson. Ez sok tízezer angliai magyarnak több száz kilométeres utazással, sorbanállással, és több tízezer forintos költséggel jár.

A helyzet megváltoztatása érdekében az angliai magyarok egyik politikai közössége a kormányhoz, a Nemzeti Választási Bizottsághoz illetve a Nemzeti Választási Irodához címzett petíciót, mert szeretnék, hogy több szavazóhelyiség álljon rendelkezésre a 2022-es választáson a Nagy-Britanniában élő magyarok számára.

A petíciót indító szervezet hangsúlyozza, „Amikor napi 22 ezer új fertőzöttet regisztrálnak, és már több mint 35 ezer honfitársunk veszítette el az életét, egyszerűen nem lehet érdeke a döntéshozóknak, hogy Londonban kígyózó sorokba kényszerítse az egész angliai magyar diaszpórát!

Úgy érezzük, hogy ez a javarészt ellenzéki külföldi magyarok szándékos akadályozása, valamint a kormánybarát külföldi magyarok nyílt támogatása, vagyis a választási rendszer tudatos torzítása. A kormány ezzel párhuzamosan legalizálta a voksturizmust, a fiktív lakcímek létesítését is, ami a választási csalás melegágya.

Mi nem csalni akarunk, mindösszesen élni a jogainkkal, nagyobb utazgatás és utazással járó anyagi terhek nélkül!”

A petíció itt írható alá

Forrás: Hírklikk