Pintér, Polt, nem lenne ideje rámozdulni a Borkai-ügyre?

HírKlikk 2019. október 7. 07:09 2019. okt. 7. 07:09

„Az eddig napvilágot látott dokumentumok alapján az ügy hátterében szervezett bűnözői körök állhatnak, amelyek állami és önkormányzati források megcsapolására szerveződtek” – szögezi le „a zöld dossziés” Horváth András. A pár éve az adhatóságtól biliborogatás után távozó, majd azóta is a korrupciós ügyek felszámolását segítő adószakértő rövid, lényegre törő Facebook posztban tesz fel a hatalom számára kínos kérdéseket „a felháborodáson-, a felvételek nyilvánosságra hozatalának etikai megítélésén-, a Fidesz sosem volt keresztény szellemiségén- és további élcelődéseken túl”.

„Az ilyen típusú eljárási cselekményeket azonnal lefolytattak pl. a teljesen megalapozatlan rágalmakra épülő, Pikó András és csapatát érintő ügyben, ahogyan a NER eddigi 9 éve alatt számos olyan civil személyt, közéleti személyiséget, civil szervezetet vagy éppen gazdasági vállalkozást érintően, akiknek csak az volt a bűnük, hogy valamilyen módon megpróbáltak tenni a demokratikus rendszer torzulásai- vagy éppen a vállalkozói szabadságot sértő jelenségek ellen” – áll a többi között a posztban.

A kérdések pedig, amelyet Polt Péter legfőbb ügyészhez és Pintér Sándor belügyminiszterhez intézett, a következők:

- Megindult-e már a büntető –  vagy előkészítő –  eljárás korrupciós bűncselekmények elkövetésének a gyanúja miatt az érintettek vonatkozásában?

- Nyomoz-e már a Kábítószer Osztály az ügyben?

- Tervezik-e vagyonosodási vizsgálat megindítását?

- Kenőpénzek elfogadásának gyanúja miatt zárolták-e már az érintettek számláit?

- Történt-e már házkutatás, foglaltak-e le számítógépeket vagy egyéb adathordozókat az ügyben?

- Meghallgatta-e már valamely ügyészi szerv Borkai Zsoltot vagy a szárnysegédjét?

Horváth András végezetül Borkai Zsoltnak is feltesz egy kérdést: „A történtek fényében nem merült fel önben, hogy esetleg visszalép a polgármester jelöltségtől?”

Mi a fentieken túl egyébként a Fidesz-KDNP-t is megkérdeznénk: nem gondolják-e, hogy le kellene mondatni Borkait, s vissza kellene vonni jelölését a most vasárnapi önkormányzati választáson?

Forrás: Hírklikk