Pitiáner bosszút állt Kövér László az ellenzéki polgármesteren

HírKlikk 2019. május 21. 18:12 2019. máj. 21. 18:12

A XV. kerület vezetését ott gáncsolja a fideszes gépezet, ahol csak tudja: a pitiáner húzásoktól sem riadnak vissza.

A Fidesz bosszúhadjáratának egyik kiemelt terepe lett az elmúlt hónapokban Budapest XV. kerülete, ahol tavaly két választáson is nemet mondtak Orbán Viktor helytartóira. A helyi fideszesek azóta teljes erőbedobással gáncsolják azt, hogy a 80 ezres városrésznek költségvetése legyen. De a felsőbb körökben mozgó barátaik is kaphatóak a legapróbb, legkisstílűbb húzásokra, ha arról van szó, hogy betegyenek az ellenzéki polgármesternek, Németh Angélának.

Így lesz ez szerdán is, amikor egy magas szintű kínai delegáció látogat a kerületbe, azon belül is Újpalotára. A Kínai Népi Gyűlés, vagyis a törvényhozás elnöke azért megy el a lakótelepre, mert ott működik a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, amelyikkel kifejezetten jó kapcsolatot ápol a XV. kerület vezetése. A baloldali polgármester mégsem kapott egy árva meghívót sem – talán azért, mert a kínai politikus látogatását Kövér Lászlóék szervezik.

De nem szelektív a fideszes házelnök figyelme: elfelejtette meghívni a kerület korábbi polgármesterét is. Ráadásul Hajdu László – aki 18 éven keresztül vezette Rákospalotát, Pestújhelyet és Újpalotát – most országgyűlési képviselő, és nagyon sokat tett azért, hogy jól alakuljanak a magyar-kínai kapcsolatok. Kövérék erről könnyen elfeledkeznek, a kínaiak nem. A nagykövetségük ugyanis meghívta a volt polgármestert egy másik, szintén szerdai eseményre.

Persze a minden magyar bajszok legkiválóbbikának tulajdonosa, a felkent genderszakértő, Kövér László nem szereti a protokollt, nem megy el egy külvárosi suliba. Ő inkább matat még egy kicsit a magyarok hálószobáiban és elküldte maga helyett Mátrai Márta háznagyot.

Így működik tehát a Fidesz-logika: hetek óta azt harsogják a helytartók, hogy azért nem lesz a 80 ezres városrésznek költségvetése, mert akkor balos kifizetőhely lenne a kerület. DK-znak, gyurcsányoznak, hovatovább kommunistáznak, ahogy a szokásuk. De ha idejön egy valódi kommunista vezető, akkor még véletlenül sem engednek a közelébe senkit, aki nem velük van. Talán azért, mert ők valóban kifizetőhely szeretnének lenni – a kínaiaké?

Forrás: Hírklikk