Polt ügyészei nem értik, hogy miért gyanús Borkai fiának vagyonosodása

HírKlikk 2019. november 22. 13:26 2019. nov. 22. 13:26

Feljelentés-kiegészítést tett Hadházy Ákos független képviselő a Központi Nyomozó Ügyészség kérésére – erről maga számolt be Facebook-oldalán

„A feljelentést azért tettem” - magyarázta Hadházy - „mert miután a jachton orális élvezetekben részesülő ügyvéd több milliárdot keresett az Audi földjein, egy hozzá köthető cég évek óta havi egymilliót ad Borkai fiának egy olyan cég “vezetéséért”, amely SEMMIT nem csinál, ZÉRÓ bevétele van. Az ügyben feljelentés kiegészítést rendeltek el. A nyomozóknak el kellett mondanom, szerintem ez miért kelti a hivatali visszaélés, vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúját :) Az az érzésem, értették, más kérdés, hogy a főnökük mit enged majd meg nekik... Azt is kérték, vigyek magammal időközben birtokomba jutott dokumentumokat - becsatoltam Borkainé (tanárnő) luxusbirtokának tulajdonlapjait.” - írta a politikus.

Hadházy korábban a volt győri polgármester fia, Borkai Ádám vagyonosodása miatt fordult a hatóságokhoz, mivel a Borkai-fiú gyanús körülmények között gazdagodott. A győri önkormányzatot is képviselő ügyvédhez, Rákosfalvy Zoltánhoz köthető cég ugyanis három éven át havi egymillió forintot, összesen mintegy 40 milliót utalt annak a társaságnak, amiben Borkai Ádám ügyvezető volt, ám a kifizetett Kft. semmilyen bevételt nem produkált.

Rákosfalvy ott volt Borkai Zsolt jachtos orgiáján; az ügyvéd nem mellékesen igazgatótanácsi tag volt abban a luxemburgi cégben is, ami - a hvg.hu cike szerint – 4-5 milliárdot kereshetett azon, hogy győri szántókat vett, majd átminősítésük után drágábban adott el az Audinak. 

Forrás: Népszava