Pusztulnak a 100 milliós pavilonok a Városligetben

HírKlikk 2020. március 5. 09:54 2020. márc. 5. 09:54

Amikor egy épületnek nincs gazdája, előbb-utóbb arra a sorsa jut, mint a Feszl Frigyes tervei alapján, 100 millió forintból megépített városligeti pavilon. A homlokzatról körben lehullott a festék és a szigetelés is – számol be róla a Magyar Narancs.

A Városliget Zrt. által, az Állatkerti körúton felépített három pavilon kudarcos történetével már korábban is foglalkozott a lap. Az összesen 300 millió forintba került három körépületbe költözött boltok bajba kerültek, sorban húzták le a rolót. A pavilonok fenntartása a Városliget Zrt. feladata. A Zrt. korábban azt hangsúlyozta, az új pavilonok felépítése a Liget megújításának első, szimbolikus lépése.

Baán László igazgató 2016-ban, a pavilonok létesítésekor, azt mondta, ideje eltüntetni a fabódés lufiárusokat, fel kell számolni a Ligethez méltatlan állapotokat. A három pavilonból jelenleg csak a középső üzemel kávézóként, a másik kettő tartósan zárva van. Közülük a korábban kürtös kalácsot kínáló épület tűnik a leginkább lerobbantnak. 

A lap megkérdezte a fenntartót, kinek a felelőssége, hogy ennyire lepusztult az épület, illetve milyen funkciót szánnak az ex kürtös kalácsos helyiségnek, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Forrás: Magyar Narancs