Puzsér: Gratulálok Karácsony Gergelynek

HírKlikk 2019. február 3. 16:59 2019. feb. 3. 16:59

„Számomra teljesen egyértelmű volt, hogy Karácsony Gergely fogja megnyerni az előválasztás első fordulóját, a győzelem mértéke volt csak a kérdéses. Nagy fölénnyel győzött, gratulálok Karácsony Gergelynek” – mondta a Hírklikknek Puzsér Róbert.

A független polgármester-jelölt, aki az LMP támogatásával méretteti meg magát a júniusi második fordulóban, portálunknak azt mondta: meglepte a mostani magas részvétel.

„Ez nagyon biztató a második fordulóra nézve. 50 ezer az érvényességi küszöb, ez azt jelenti, hogy 16 ezer új budapesti választót kell elvinni az urnák elé” – tette hozzá Puzsér.

Arra a kérdésre, hogy elég lesz-e Karácsony Gergellyel szemben, ha kidolgozott program nélkül, csak a Sétáló Budapest ötlettel indul neki a második fordulónak, Puzsér azt mondta:

„Nekem van egy egész konkrét elképzelésem Budapestre vonatkozóan, aminek a programszintű kidolgozása folyamatban van. Ez májusra el fog készülni. Amikor júniusban a budapestiek döntenek arról, hogy kit akarnak Tarlós István kihívójaként látni, akkor már ennek a programnak a birtokában lehet dönteni.”

Kérdésünkre, hogy támogatja-e Karácsony Gergelyt, ha alulmarad a kettejük párharcában, azt felelte:

„Ha Karácsony Gergő több szavazatot kap  mint én – és meglesz az érvényességi küszöb -, akkor természetesen hátra fogok lépni. Ha Gergő felvállalja a Sétáló Budapest programjának megvalósítását is, akkor nemcsak, hogy vissza fogok lépni, hanem oda fogok mellé állni a nagygyűléseken a színpadra. Azt fogom mondani, hogy Karácsony Gergőre szavazzatok és váltsuk le közösen Tarlós Istvánt.

Forrás: Hírklikk