Rangos európai díjat kapott Iványi Gábor egyesülete

HírKlikk 2021. február 15. 18:31 2021. feb. 15. 18:31

Idén az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület kapta az Európai Parlament Európai Polgár díját – jelentette be Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán.

Kivételes ember, aki elkötelezetten segít az elesetteken, rászorulókon. Sok Iványi Gáborra lenne szüksége ennek országnak – írta bejegyzésében a politikus.

Ugyanezt a rangos elismerést kapta idén Baritz Sarolta Laura, Domonkos-rendi szerzetes nővér is, aki az emberközpontú gazdaságért és a fenntartható fejlődésért dolgozik.


Az 1989-ben létrejött Oltalom Karitatív Egyesület célja a rászoruló, társadalom perifériájára jutott embereknek anyagi, természetbeni és lelki támogatása, valamint érdekükben a közvélemény figyelmének és szolidaritásának felkeltése. 

Iványi Gábor lelkész egyben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke. A közösséget 2011-ben az új egyházügyi törvény miatt alkotmánysértő módon fosztották meg egyházi státuszától. Ez ügyben Strasbourgban pert is nyertek, és ez alapján járt nekik visszamenőleg a visszatartott pénz. A bíróság csak a pénzek kifizetésére kötelezte a magyar államot, az egyházi státuszuk rendezésére nem.