Rendőrképzőben oktatják a leendő kórházigazgatókat

HírKlikk 2024. június 13. 09:11 2024. jún. 13. 09:11

A Belügyminisztérium utasítására bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik a tavaly év végén váratlanul felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek.

Bentlakásos kiképzésen kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik a tavaly év végén váratlanul felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek – írja a Népszava. A lap úgy tudja, hogy az érintetteknek a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára a jövő hétfőn kell „bevonulniuk”.

Az intézményben, amely az Országos Rendőr-főkapitányság irányítása alatt áll, oktatják többek között az utcai rendőrjárőröket, a halászati és mezőőröket, valamint a hivatásos vadászokat.

A lap megkeresésére a Belügyminisztérium azt közölte, hogy „személyes jelenlétet igénylő továbbképzés” indul, amely elméleti ismeret átadásból, illetve vezetői kompetenciafejlesztő tréningből áll.

A cikk szerint a bentlakásos képzés harminc napos lesz, és tucatnyinál kevesebb jelölt vesz majd részt rajta. A kiválasztottak várhatóan a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjára kerülhetnek.

Ahogy akkor megírtuk, Pintér Sándor belügyminiszter 24 kórházigazgató megbízatását vonta vissza. Többekét azért, mert elmúltak 65 évesek, másokat érdemeik elismerése mellett, de akadtak olyanok is, akikkel nem voltak elégedettek.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom