Rendőrök igazoltatták és bírságolták meg a dudálással Orbán ellen tüntetőket

HírKlikk 2020. április 27. 20:50 2020. ápr. 27. 20:50

„Indokolatlan hangjelzés elkövetése" miatt büntették a rendőrök a tüntetőket, akik a Momentum, Szél Bernadett és Hadházy Ákos felhívására a Lánchídnál dudálással demonstráltak.

Hadházy Ákos a kormány legutóbbi egy hónapban hozott intézkedéseit „bűnös intézkedéseknek” minősítette, ezért mint mondta, többre, nagyobb nyomásgyakorlásra van szükség. „Hallják itt fenn, a Várban is, hogy nem hagyunk mindent szó nélkül!” -mondta Hadházy.

Szél Bernadett azt hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben a járvány elleni küzdelem frontvonalain dolgozó szociális- és egészségügyi dolgozók kapjanak veszélyességi pótlékot. Hozzátette, múlt heti tüntetésük óta érdemben semmi nem változott, ezért újra a tiltakozásnak ehhez a formájához fordultak.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője elmondta, a járvány elleni védekezés második hónapjának végén sincsen elég védőfelszerelés az orvosoknak, akik sokszor elkeserítő körülmények között kűzdenek a vírus ellen. Ezenkívül felhívta a figyelmet arra is, hogy míg a rendkívüli jogrendben a kormány saját vagyonszerzésre koncentrál, addig vállalkozások százai, ha nem ezrei mennek folyamatosan tönkre.

A Momentum ezért 100.000 forintos minimumjövedelmet is bevezetne a válság kezelésére. „Akinek van beleszólása, az a leghatározottabban emelje fel a szavát a kórházi elbocsátások ellen!” – tette hozzá  a képviselő.

Néhány tiltakozót a Clark Ádám tér mellett, a rendezvényt biztosító rendőrök igazoltattak, valamint bírságoltak is, Szél Bernadettet például „indokolatlan hangjelzés”, azaz dudálás miatt.

Mindeközben az autós tüntetőket támogató, sípoló, fütyülő járókelőket is igazoltatták, majd, nagyjából egy órával a demonstráció kezdete után, a rendőrök már a gyülekezés jelenlegi korlátozására hivatkozva küldték haza a résztvevőket.

Forrás: Hírklikk