Részlegesen nyithatnak a gyógyfürdők a kezelések miatt

HírKlikk 2021. február 22. 18:05 2021. feb. 22. 18:05

A tervek szerint Budapesten március 16-án nyitják meg a gyógyászati egységeket a fürdőkben.

A járványügyi intézkedések értelmében a gyógyfürdőknek is be kellett zárniuk tavaly novemberben, azonban ez hamarosan változhat.

A Telex számol be arról, hogy több mint 200 dolgozóját olttatta be február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák az úgynevezett gyógyászati egységeket. Ezt azért tehették meg, mert a cég valamennyi dolgozója – így például a kasszás és a ruhatáros is – egészségügyi dolgozónak számít.

„Az NNK hivatalos válasza megerősítette társaságunk álláspontját, miszerint a társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül és valamennyi, a társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő” – fogalmazott Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

A tervek szerint a fürdőkben március 16-tól nyitják meg a gyógyászati egységeket, hogy „a rendeletben engedélyezett kezeléseket” újra igénybe lehessen venni. Ezzel kapcsolatban Szűts Ildikó elmondta, hogy a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, valamint annak érdekében, hogy vendég vendéget ne fertőzőn meg, csak előre lefoglalt időpontokban lehet majd menni gyógykezelésekre.