Rétvári Bence válthatja Kásler Miklóst

Zutyu 2021. január 31. 06:22 2021. jan. 31. 06:22

A Hírklikk információi szerint júniusban távozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma éléről Kásler Miklós. Úgy tudjuk, Rétvári Bence, a tárca államtitkára lehet az utóda, aki a nyilvánosság előtt eddig is gyakran helyettesítette a parlamenti szócsatákban Káslert. Szinte kinevezése óta szorgalmazzák az ellenzékiek Kásler távozását, mert nem igazán elégedettek a munkájával. 

A járványhelyzet mutatta meg, mennyire súlytalan a kabinetben Kásler, hiszen azonnal elvették tőle a járvány kezelését és a rendkívüli jogrend idején lényegében Pintér Sándor belügyminiszter lett az egészségügyi miniszter is. Kásler mostanában sem az egészségüggyel kapcsolatban került bele a hírekbe, hanem azért, mert szeretné összerakni Mátyás király csontjait, s ha ez sikerült, akkor mindjárt újra is temetné a néhai uralkodót. 

Kásler sok emlékezetes pillanatot okozott a közélet iránt fogékonyaknak. Az eredetileg orvos politikus első nagy port kavart nyilatkozatában például úgy vélte, a halálos betegségek 70-80 százalékát el lehetne kerülni a tízparancsolat betartásával. Később ezt azzal egészítette ki, hogy a “Tízparancsolat egy közel tökéletes népegészségügyi program”. De okozott meglepetést azzal is, amikor az egyik nyilvános szereplésén körömpiszok csúfította a kezét.