Rogánék kinőtték a Pasa parki kulipintyót

Föld S. Péter 2019. szeptember 27. 06:59 2019. szept. 27. 06:59

Rogán Antal eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Nem mutatkozik a kampányban, nem beszél fórumokon, nem avat utat, nem ad át sem félkész uszodát, sem másfél évvel ezelőtt befejezett felüljárót. Volt már ilyen, mert Rogán hiába fontos ember Orbán Viktor kormányában, másfél évvel ezelőtt a parlamenti választás előtt szintén eltűntették. Rogán tehát nincs, de hír azért jött róla: már nem a Pasa parkban húzza meg magát családjával, hanem egy Felhő utcai, a korábbi kulipintyónál némileg nagyobb ingatlanba költöztek.

A Felhő utcai ingatlan, amelyre Rogánék a Pasa parki társasházi lakásról váltottak, Bessenyei Istváné. Utóbbi illető egyfelől a Valton-Sec Kft. résztulajdonosa, másfelől Rogán-Gaál Cecília barátnőjének és üzlettársának, Sarka Katának a férje. Tőlük bérli a házat Rogán-Gaál Cecília, igaz, nem tudni, mennyiért.

A felesége barátnőjének lakodalmára helikopterrel utazó, magát nem urizáló parasztgyerekként defíniáló Rogán miniszter életében nem ez az első érdekesség, amelyről beszámol a sajtó. Az Orbán-kormány propagandaminisztere nem csak arról ismert, hogy ügyes üzletasszonynak mondott felesége révén helikopterrel jár lagziba, és még nem is csupán arról, hogy a Pasa parkban, ahol lakott, a hírek szerint sokfős személyzet tette élhetőbbé a család mindennapjait.

Rogán egyébként arról is ismert, hogy a letelepedési kötvények körül bábáskodó Kertész Balázs ügyvéd ismerőse. Kertész Balázs állandó lakcíme nem Magyarországon, hanem Svájcban, egy Zug nevű városban található, egy egészen csinos ingatlanban, ami a helyiek szerint magyar pénzre átszámítva 580 millió forintot ér. Svájcnak ez a része adóparadicsomként ismert, vagyis azok számára jelent praktikus megoldást, akik az adófizetést szeretik okosba megoldani.

Rogánról egyébként akkor is írtak az újságok, amikor kiderült, hogy balatonlellei nyaralóját jelentős mértékben felújíttatta, ami valószínűleg nem kevés pénzbe került. Bár nem kizárt, hogy a helikopterezéshez hasonlóan, ezúttal is az ügyes üzletasszonyként leírt felesége sietett a miniszter segítségére, és elintézte, hogy barterben csinálják meg a munkálatok egy részét.

Szóval, van dolga Rogánnak, bőven. Ennyi, nem közvetlenül a miniszterséghez köthető, ám annál több elfoglaltságot követelő tevékenység közepette csoda, hogy van ideje és energiája Rogánnak az adófizetőktől kapott fizetéséért megdolgozni, azaz, miniszternek lenni. Ekkora leterheltség mellett tényleg nem fér bele az idejébe, hogy a Fidesz által támogatott polgármester-jelöltek mellett kampányoljon. Főleg, ha a közvélemény-kutatások szerint annyira népszerűtlen, hogy megjelenése csak rontana az amúgy sem mindenütt szignifikáns kormánypárti esélyeken.