Rogánék rárontanak a nem létező ellenségre

Föld S. Péter 2021. november 30. 19:15 2021. nov. 30. 19:15

A kormány a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja, a témában jövőre tartandó népszavazás előtt erős kampányt folytat majd. Ezt közölte Rogán Antal az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint el kell menni a gyermekvédelmi népszavazásra, és ott mind a négy kérdésre nemmel kell válaszolni.

„A gyerekeinket meg kell védeni, és látható, hogy Nyugat-Európa jelentős részén egyre jobban terjed az az LMBTQ-lobbi, ami a gyerekeket célozza". Rogán tehát belengette, hogy a kormány keményen beleáll a népszavazási kérdésekbe, és harcolni fog azért, hogy a gyerekeket ne lehessen szexuális ismeretekkel zaklatni. Nem mintha bárkinek lenne ilyen szándéka, nálunk legalábbis, ennek nyoma sincs. Ilyen alapon a ritmikus majompelenkázás betiltása ellen is lehetne harcolni, vagy annak érdekében, hogy az afrikai törpezsiráfok ingyen utazhassanak a BKV járatain.

Ezzel együtt, ha nem is helyeselhető, de érthető a kormány terve. Egy kampányra ugyanis jó sok pénzt el lehet költeni – újsághirdetésekre, a kormányhoz közeli, szinte senki által nem olvasott lapokban, rádiós és televíziós reklámokra. És ahol sok pénzt költenek, ott észre sem venni, ha néhány forintnak lába kél. Vagy néhány milliónak, merthogy keveset nem érdemes lopni, az ugyanis feltűnő, és a kis, piti tolvajokra rendre lecsap a törvény szigora. Sok pénzt kell eltenni, a milliárdokkal az átlagember nem tud mit kezdeni.

Persze, csúnya dolog egy kormányt lopással vádolni, de szerencsére a magyar nyelv nemcsak szép, hanem gazdag is: számos kifejezésünk van a lopásra. Lopás például, ha valaminek lába kél, megfújják, lenyúlják, meglovasítják, elcsórják. Régen azt is lopásnak mondták, ha valamit szocialista megőrzésre átvettek, ma a Fidesz újbeszél szerint lopás az, ha valamit megvédenek. Ezt mondták például akkor, amikor Selmeczi Gabriella a fülkeforradalom hajnalán bejelentette, hogy megvédik a magánnyugdíj-pénztárakban tartott megtakarításokat. Háromezer milliárd forintról volt szó, és annyira jól megvédték, hogy ezt a pénzt azóta sem látta senki.

A lopás kifinomult formája a tender. Nyilván a gyermekvédelmi kampányra is kiírnak majd egy tendert, amit természetesen a legjobb pályázatot benyújtó vállalkozás fog elnyerni. Arról pedig tényleg nem Rogán és a kormány tehet, hogy a legjobb pályázókat személyesen is jól ismerik. Kormányhoz közeli üzletemberekről van szó, akik az elmúlt években politikai kapcsolataik révén szépen megszedték magukat.

Erre is jó lesz az LMBTQ elleni kampány. Mert bár ez a lobbi ma nem létezik Magyarországon, harcolni lehet ellene. A harc kimenetele sem lehet kétséges. Dolgos népünk – mint mindig – ezúttal is győzni fog. Az emberek ugyan nem tudják, hogy mi az, de biztosak lehetünk abban, hogy nagy többséggel elutasítják az LMBTQ lobbi erőszakos terjeszkedését.