Őrök védik a győri városházát a győriektől

HírKlikk 2019. november 7. 15:39 2019. nov. 7. 15:39

Ügyfélfogadási időben zárták be csütörtökön a győri városházát, kizárólag azok mehetnek be a városi közgyűlés alakuló ülésére, akik előre regisztráltak.

Úgy tűnik, Borkai Zsolt újraválasztott, aztán félig már le is mondott polgármester továbbra is kerüli a szembenézést a lakossággal. Legalábbis ennek tudtuk be, hogy az önkormányzat épületébe nem tehette be a lábát olyan halandó, akinek nincs regisztrációja az alakuló ülésre.

Később ez a helyzet változott, a tömeg bejutott az aulába, de a terembe már nem. Ezt az információt a bent tartózkodó forrásaink megerősítették.    

Talán, ha majd túl lesznek a hivatalos ceremónián a képviselők, és a városnak – Borkai ígérete alapján – nem lesz polgármestere, újra használhatja a lakosság a hivatalt annak rendeltetése szerint.

Telefonon megkerestük Magyar György ügyvédet, aki az esetről úgy vélekedett, hogy a győriek tulajdonképpen szerencsés helyzetben vannak, legalább eljuthatnak a városházához, Budapesten Erdogan török elnök látogatása miatt ez sem lenne lehetséges.

Magyar ezután komolyra fordította a szót, és elmondta, hogy az alakuló ülésnek nyilvánosnak kell lennie, csak a rendfenntartás érdekében korlátozhatják a résztvevők számát, hiszen minden teremnek vannak befogadóképességi korlátai. Zárt ülés akkor lenne lehetséges, ha a nyilvánosságra nem tartozó személyi kérdéseket tárgyal meg a közgyűlés, az alakuló ülés azonban egy ünnepélyes alkalom, Magyar György szerint kicsi a valószínűsége, hogy ilyesmi kerüljön napirendre.    

HVG élőben közvetít az eseményről: