Schmidt Mária elárulta, hogy mi 1956 üzenete

HírKlikk 2024. október 18. 13:30 2024. okt. 18. 13:30

Az 1956-os forradalom és szabadságharc jelentősége és üzenete az a feltétlen szabadságvágy, amely nem ismer gátat és nem tűr akadályokat – jelentette ki Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója pénteken, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének (POFOSZ) budapesti megemlékezésén.

Schmidt Mária kiemelte: 1956 újra megerősítette, hogy a magyar emberek nem tudnak szabadság nélkül élni. „A szabadság hiányát csak ideig-óráig tudják elviselni, de amikor már fulladoznak, szabad levegőért kapkodnak, akkor ásót, kapát, kardot, puskát, kalasnyikovot, majd Molotov-koktélt ragadnak, és legyen bármekkora fölényben is az ellen – a megszállók, a zsarnok – szembeszállnak vele, és akár az életük árán is harcolnak" – fogalmazott.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója azt hangsúlyozta: 1956 lényege és máig tartó üzenete, hogy semmink sincs, hogyha nem vagyunk szabadok. Ezért kell a szabadságért az életünk árán is harcolunk – mondta.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom