Schmuck Andor visszalépett a főpolgármester jelöltségtől

Nagy András 2019. június 17. 11:58 2019. jún. 17. 11:58

Bár az induláshoz szükséges kétezer támogató aláírásnál bőven több ajánlást kapott, mégsem áll rajthoz a budapesti főpolgármesteri előválasztás csütörtökön kezdődő második fordulójában – erősítette meg Tisztelet Társaságának elnöke a Hírklikknek hétfőn.

A szép korúak szervezetének vezetője indoklásként azt mondta: a politikában szokatlan módon az embernek tartani kell a szavát. Mivel pedig a „kollégák” közül Karácsony Gergely és Kálmán Olga is ígéretet tett, hogy megválasztása esetén megvédi az idősek utazási és egyéb kedvezményeit, (Karácsony Gergely a szórólapján is terjeszti a kedvezmények megőrzését), így korábbi ígéretéhez tartva magát ő pedig visszalép a jelöltségtől.

Schmuck a három versenyben maradt jelölttel kapcsolatban elmondta: a zuglói polgármester programját nagyon szimpatikusnak találja, de megvárja Kálmán Olgáét is. A Tisztelet Társaságának 60 ezer fővárosi tagja számára a napokban egy belső szimpátia felmérést tartanak, majd csütörtökig meg is nevezik, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – jelezte. „Lehet választani Deák Ferencet vagy Zrínyi Ilonát, mindenki eldöntheti, melyik a szimpatikusabb számára” – a választás ilyen egyszerű szerinte.

Schmuck kérdésünkre azt mondta, összesen 2428 ajánlást kapott, amit mindenkinek oklevéllel és apró ajándékkal személyesen kíván megköszönni, valamint szeptember végén, az idősek világnapjára időzített „Köszönöm Koncerttel”, ahol „a legnagyobb retrosztárok fognak fellépni”.

Egyszerű budapestiként egyébként részt fog venni az előválasztáson. Ősszel pedig, ahogy korábban ígérte, az V. kerületben biztosan elindul a polgármester-választáson. Mert mint mondja: „ha az ember a szavát tartja, akkor a többi nem számít”.