Semjén újabb éjszakai salátatörvényt nyújtott be

HírKlikk 2021. november 25. 08:40 2021. nov. 25. 08:40

„Éjjel nemcsak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról nyújtott be javaslatot Semjén Zsolt, de arról is, hogy jelenleg, az állam által birtokolt két velencei-tavi ingatlannal gazdagodjon a fideszes alapítványok egyike” – írta közösségi oldalán Kocsis-Cake Olivio.

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola nevet viselő intézmény ingyenesen jutna két gárdonyi, a Velencei-tó partján fekvő ingatlanhoz a Semján Zsolt által benyújtott salátatörvény-javaslat alapján.

A döntést a Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivio szúrta ki.

„A Velencei tó környékén élőknek és általában a magyar embereknek a tóparthoz történő hozzáférése eleve folyamatosan szűkül amiatt, hogy Gárdony fideszes vezetése egymás után kótyavetyéli el a szabadstrandként használt telkeket. Ezt a folyamatot gyorsítja fel a kormány két újabb értékes tóparti ingatlan alapítványba szervezésével” – írja Kocsis-Cake Facebook-oldalán.

A képviselő felhívja arra a figyelmet, hogy a kedvezményezett intézmény védnökei között megtalálható L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő, Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő, és még Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő is.

„Az „ajándékozás” indoka az alapítvány nevelési, oktatási és felsőoktatási feladatai ellátásának elősegítése, hasonló címszó alatt kapta meg egyébként a Varga Mihály kezébe adott Óbudai Egyetem is a Római-part legnívósabb telkeit” – jegyezte meg Kocsis-Cake és hozzá teszi, hogy az ügyben az EMMI-hez fordul.

Forrás: Facebook