Semmit rólunk nélkülünk?

Bánó András 2020. augusztus 9. 06:21 2020. aug. 9. 06:21

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke közleményben buzdít a nemzeti konzultáció kitöltésére. Az MVM-től kapott 500 millió, és a Szerencsejáték Zrt-től kapott 70 millió hátszelével arra hívja fel a figyelmet, hogy „nem hagyhatjuk válaszok nélkül kormányunk feltett konzultációs kérdéseit.”  Végső érve pedig így hangzik: „civilizációnk parancsa, hogyha értünk kérdeznek, válaszolni illik. Az együttélés gyakorlatában is mutassuk meg, hogy semmit rólunk, nélkülünk”!"

De szép!

Csizmadia egyszerűen ellopta a diáktüntetések sokszor hangoztatott jelszavát, valószínűleg nem számolt azzal, hogy ez a jelszó visszanyal, akárcsak a fagyi. Mert mit szóljon a Magyar Tudományos Akadémia, amely alól kiszervezték a kutatóintézeteket? Törődött valaki a kormány részéről azokkal a tudósokkal, akik ezekben a kutatóintézetekben dolgoztak, hogy mi lesz a sorsuk a jövőben?

Róluk, nélkülük döntöttek!

Törődött a kormány a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete alá tartozó dolgozókkal, amikor húsvéti „ajándékként” megszüntette az ágazatban dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, munkaviszonnyá alakítva át azt? Megkérdezte a kulturális terület munkavállalóit, mit szólnak ahhoz, hogy ezzel a korábbiaknál rosszabb egzisztenciális helyzetbe kerülnek?

Róluk, nélkülük döntöttek!

Ha Csizmadia László már nem emlékezne ezekre az esetekre, itt a legfrissebb.

A Színház és Filmművészeti Egyetemet irányító kuratórium tagjairól nemhogy nem konzultáltak az intézmény vezetésével és a hallgatói önkormányzattal, de be sem jelentették a felállt új testület tagjait, úgy kellett kiszúrni a listát a napvilágra került rendeletből. Azóta sem hajlandó az új vezetés még csak a tájékoztatásra sem.

Róluk, nélkülük döntöttek!

Ezt magyarázza meg a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke!