Szabadlábra helyezték a csengeri asszonyt

HírKlikk 2019. június 21. 11:12 2019. jún. 21. 11:12

Ismét otthonában élhet a „csengei örökösnő” néven megismert Szabó Gáborné Matkó Mária, miután bűnügyi felügyeletbe helyezték, azaz nyomkövetővel „szabadon bocsátották” – tudta meg a Hírklikk. Az eljárás többi részletéről később tudunk tájékoztatást adni, a többi között arról, hogy mindez hogyan érinti az egész ügyet, a nyomozó hatóság lezárta-e a nyomozást, meghallgatták-e Kósa Lajost, stb.

A Csengeri Örökösnő néven elhíresült asszony ügye immár több mint egy éve folyik. Azzal vált ismertté, hogy a gyanú szerint csalások sorozatát követte el, hivatkozva egy meseszerűen felfoghatatlan összegű – 1300 milliárd forintnyi(!) állítólagos örökségre.

Az asszony Kósa Lajossal is kapcsolatban állt, állítólagos vagyonkezelésre 800 millió forintos ajándékot adott Kósa anyjának, s erről papírja is van. Emellett Kósa javára szóló ajándék ígéretéről is szó volt, mégpedig külföldi jogosultság megszerzéséről. Nem véletlen talán, hogy az asszony állítása szerint Kósa miatt indult ellene rendőrségi eljárás, ami elől Svájcba szökött, ott azonban elfogták és végül hazatoloncolták

Itthon őrizetbe vették a Csengeri Asszonyt, aki menet közben ügyvédet váltott, a Fideszhez közelállónak mondott Hajzer Lászlóra, de nem sok idő elteltével ismét cserélt: visszatért Helmeczy Lászlóhoz, ahhoz az ügyvédhez, aki már többször kezdeményezte Kósa Lajos tanúkénti meghallgatását.

A régi-új ügyvéd a Hírklikknek megerősítette, hogy Szabó Gáborné Matkó Mária nyomkövetővel bűnügyi felügyeletbe került. Otthonát elhagyhatja, de mindig tudni lehet róla, hogy mikor, mennyi időre távozik el ,és persze, hogy hova. Az ügyvéd nem említett óvadékot, csak annyit, hogy a csengeri lakásában fog tartózkodni.

Az eljárás többi részletéről később tudunk tájékoztatást adni, a többi között arról, hogy mindez hogyan érinti az egész ügyet, a nyomozó hatóság lezárta-e a nyomozást, továbbá, hogy meghallgatták-e már Kósa Lajost.

Forrás: Hírklikk