Szarjankózás

Föld S. Péter 2019. március 14. 07:28 2019. márc. 14. 07:28

Bayer Zsolt Bádogdob című blogján gyáva szarjankónak nevezte az Orbán Viktorral Budapesten tárgyaló Manfred Webert.

Ha valaki nem ismerné a szereplőket: Manfred  Weber az Európai Néppárt csúcsjelöltje a május 26-i választáson, Bayer Zsolt pedig az 5-ös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosa.

Lovagkeresztje is van Bayer Zsoltnak, barátjának Orbán Viktornak köszönheti a kitüntetést. Néhány évvel ezelőtt kapta Bayer a lovagkeresztet, amitől annyira meghatódott, hogy azonmód megígérte, hogy a jövőben nem fog trágárkodni. Ezt az ígéretét csak igen rövid ideig sikerült betartania, egy ideig még próbálkozott nem trágárnak lenni, de azután előjött belőle, ami a lényege.

Azt nem ígérte meg, hogy nem lesz rasszista.

Bayer amúgy egyszer ott hagyta a Fideszt, 1994 októberében a Népszabadságban leplezte le távozásának okát: „Dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több volt a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia alsón.”

Aztán az elbitangolt fiú visszatalált elhagyott övéihez, mert már nem zavarta, hogy az akkoriban még javában fideszes Simicska doktor környéke olyan volt, mint egy drogbáró rezidenciája Kolumbia-alsón.

Bayer a kezdetek óta Orbán Viktor jó barátja és bizalmasa. Lehet, hogy a miniszterelnök bokros teendői miatt nincs napi kapcsolat közöttük, és e mostani szarjankózásban sem egyeztettek, de abban mindenki biztos lehet, hogy Bayer nem merte volna szarjankónak nevezni Orbán tárgyalópartnerét, az Eurőpai Néppárt csúcsjelöltjét, ha úgy gondolja, hogy Orbánnak más a véleménye Weberről.

Ha úgy vesszük, Orbán Viktor szócsövén keresztül gyáva szarjankónak nevezte Manfred Webert. Nem szemtől szembe, ahogyan az férfiemberek között elvárható lenne, hanem táskahordozóján keresztül üzente meg neki, hogy mit gondol róla.