Százmilliárdok agymosásra – közpénzből

Vásárhelyi Mária 2020. január 21. 14:47 2020. jan. 21. 14:47

A minap a HVG-ben megjelent egy cikk arról, hogy a Rogán-féle Miniszterelnöki Hivatal 2015 óta közel százmilliárd forintot költött kormánypropagandára. A kormánypropagandára-agymosásra költött közpénz azonban ennek a sokszorosa, becslésem szerint legalább az ötszöröse, de inkább több.

Hiszen idesorolhatjuk az állami rádióra és televízióra költött évi 80-100 milliárd forintot, amely sem tájékoztatási, sem szórakoztató, ismeretterjesztő feladatainak nem felel meg, kizárólag politikai propaganda célokat szolgál, mivel a kulturális és szórakoztató műsorokat is politikai szempontok alapján szerkesztik. És a kormánypropagandát szolgálják az állami vállalatok – amelyek a piacon a legnagyobb hirdetők közé tartoznak: Szerencsejáték ZRt. MVM stb. – évi több tízmilliárdos reklám költései is, amelyek célja valójában a kormány által felügyelt és irányított hatalmas médiabirodalom, propaganda konglomerátum fenntartása.

Becslésem szerint, alsó hangon legalább 200 milliárd forint közpénz folyik el évente agymosásra.

Gondoljátok meg, hogy ennyi idő alatt, ennyi pénzből talpra lehetett volna állítani az egészségügyet, fel lehetett volna számolni a mindent megmérgező hálapénz-rendszert, itthon lehetett volna tartani a sok ezer elvándorló orvost és meg lehetett volna menteni sok-sok ezer magyar ember életét. Vagy fel lehetett volna építeni egy modern és igazságos oktatási rendszert, amelytől a nemzet jövője függ.

És nem mellesleg, ha valóban a magyar emberek érdekében használták volna fel ezt a pénz, akkor nem sikerült volna ezzel a mocskos propagandával meghülyíteni a fél országot.