Szervezett tüntetés lett az anarchista miniállamból

HírKlikk 2020. június 17. 20:50 2020. jún. 17. 20:50

A George Floyd halálát követő tüntetések közepette jött létre egy terület Seattle-ben, amit a tüntetők elbarikádoztak és az USA-tól független zónának kiáltottak ki. Azonban az első agresszív fellépések óta, inkább egy fesztiválhoz kezd hasonlítani a terület, ahol békésen gyülekeznek az emberek és beszélgetnek arról, hogyan tovább – írja az Index.

Az első beszámolók egy hete érkeztek, amikor fegyveres tüntetők barikádokat vontak Seattle egyik rendőrkapitánysága köré és kényszerítették a rendőröket, hogy hagyják el a rendőrőrsöt.

Az általuk körülvett területet Capitol Hill Autonóm Övezetnek nevezték el. A rendőrség épületére pedig azt írták, hogy a nép tulajdona. Donald Trump amerikai elnök ekkor „belföldi terroristáknak” minősítette a tüntetőket.

Azóta enyhült a helyzet, és már csak Capitol Hill Szervezett Tüntetésként hivatkoznak a területre, nem pedig egy autonóm részként. Ezzel egyidejűleg, eltűntek a fegyveres tüntetők és inkább egy hippifesztiválra hasonlít a terület az Index értesülései szerint.

Trump a helyzetről úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a város nem képes rendet csinálni, akkor a szövetségi kormány fog lépni.

Forrás: Index / MNO