Szijjártó: soha nem hoztam olyan döntést, amely korrupt szándékkal lett volna kikövezve

HírKlikk 2020. szeptember 14. 18:30 2020. szept. 14. 18:30

A külügyminiszter szerint, soha nem hozott olyan döntést, „amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve” – közölte a jachtozást boncolgató újságírói kérdésre válaszolva, hétfőn.

 „Nem tudok újat mondani, a családdal és a barátokkal töltött szabadidőt továbbra is a magánéletem részének tekintem” – kezdte válaszát a külügyminiszter az RTL Klub jachtozást boncoló kérdésére hétfőn, a Liam Fox brit volt védelmi és kereskedelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón, amiről a 444 számol be.

„Amióta ezen a pályán dolgozom, élesen szétválasztom a magánéletemet és a közéleti munkámat, és ez vonatkozik a nyilvánosságra és a döntéseimre is” – folytatta Szijjártó Péter, aki szerint az is az ő igazát bizonyítja, hogy sem az ügyészség, sem a mentelmi bizottság nem tartotta megalapozottnak a gyanút, és nem vizsgálja az adriai nyaralását.

„És soha, soha, amióta itt dolgozom, olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve. (..) És ez igaz általánosságban is, és erre a konkrét esetre is” – jelentette ki a miniszter.

Azonban Szijjártó továbbra sem adott választ a következő alapvető kérdésekre:

  • Miért pont annak a vállalkozónak a jachtján töltötte a nyaralását, aki az állami megrendelésekből gazdagodott meg? 
  • Saját zsebéből fizette a több milliós bérleti díjat vagy ajándékba kapta az üzletembertől?
  • Ha ajándékba kapta, az bekerül-e a vagyonnyilatkozatába?
  • Egyáltalán milyen viszonyban van Szíjj Lászlóval?
Forrás: 444.hu