Szilágyi csak Orbán után oltatná be magát a kínai vakcinával

HírKlikk 2021. január 17. 09:55 2021. jan. 17. 09:55

Az egykor neves rádiós és televíziós személyiség, Szilágyi János sokak nevében kimondta a határozott véleményét: csak Orbán Viktor után hajlandó beoltatni magát a kínai koronavírus-vakcinával. Igaz, ő már az a korosztály, amelyiket a kínaiak nem is oltanak ezzel a fajta vakcinával, amit Orbánék be akarnak hozni az országba s amellyel a nyugdíjasokat akarják beoltani.

​Az utóbbi napok egyik legvitatottabb bejelentése, a kínai vakcina hazai alkalmazása volt a téma az ATV Civil a pályán szombati adásában. A műsor egyik meghívottja, Szilágyi János azt mondta, nincs bizalma a kínai oltóanyag iránt, mert nagyon kevés az információ róla. Éppen ezért ő csak azt követően adatná be magának ezt az oltást, ha előbb Orbán Viktor beadatja magának.

Mint arról mi is beszámoltunk, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői még csak most ellenőrzik a kínai oltónyagot, nevezetesen a Sinopharm vakcináját, engedélyt még nem adtak annak használatára, ám közben Orbán Viktor pénteki rádiós „interjújában” már ráutalóan beszélt arról, hogy gyors döntést szeretne az OGYÉI-től. Mint mondta, „Ha az egészségügyi hatóságok elvégzik a dolgukat és a kínai vakcinát is tudjuk használni, akkor olyan gyorsan tudunk oldani, hogy talán még jóval nyár előtt is vissza kaphatjuk a régi életünket”.

Tette ezt akkor a miniszterelnök, amikor a kormány szerint is nagyon gyenge az oltási kedv a magyarok körében, s különösen az a kínai (és az orosz Szputnyik V oltóanyag) esetében. Mint ahogy a Napi.hu felkérésére a Pulzus által készítette legfrissebb felmérés is mutatja: a megkérdezetteknek csak az egy-egy százaléka lenne hajlandó magát beoltatni a kínai (és az orosz) vakcinával. Ugyanakkor a megkérdezettek 46 százaléka kérné a Pfizer oltóanyagát. 

Forrás: ATV/Hírklikk