Szlávik János: több vakcina is lesz, ami hatékony

HírKlikk 2020. szeptember 24. 05:30 2020. szept. 24. 05:30

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa hangsúlyozta, hogy jelenleg több bíztató vakcina teszt is zajlik.

„Jelenleg nem tudni, hogy pontosan mikor tetőzhet a koronavírus-járvány második hulláma, ezért lehet, hogy további korlátozásokra lesz szükség” – hangsúlyozta az M1-en Szlávik János és hozzátette, hogy a járványgörbe dinamikája szerint fognak változni a korlátozások, ezeknek van még terük.

A főorvos hangsúlyozta, mindent meg kell tenni azért, hogy a járvány ne okozzon sok megbetegedést és a második hullám csúcsa ne legyen magas. Szlávik úgy véli, jelenleg több százas nagyságrendű marad a napi megbetegedés, ezért fel kell készülni arra, hogy a kórházakban, intenzív osztályokon egyre több embert kezelnek majd.

„Az első hullám egy teszt volt. Sok mindent megtanultunk arról, hol kell vigyázni a járvánnyal. Vigyázni kell a kórházakra, idősotthonokra, idős betegekre. Jutott egy kis lélegzet nyáron, és úgy tűnik, most, amikor a fiatalok között terjed a járvány, ezeket a tapasztalatokat fel tudjuk használni. Ez sokat segít a második hullámban” – fejtette ki a főorvos.