Támogassátok Orbán Viktort, mielőtt eldől!

Föld S. Péter 2019. április 8. 06:42 2019. ápr. 8. 06:42

Megjelentek az utcákon a Fidesz plakátjai. „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást.” Ez a puritán szöveg szerepel a plakátokon. Nem vitték túlzásba a kreativitást a párt éceszgéberei, mondjuk, nem is volt igény rá, a magyar ember az egyszerű, tőmondatos üzenetekből ért.

Azt azért vegyük észre, hogy nem a Fidesz, hanem Orbán programjának a támogatását kérik. A Fidesznek ugyanis nincs programja, Orbánnak van. Orbán programját egy nagyon régi Beatrice dal szövegével lehet a legjobban leírni: Így hangzik: „Mindent akarok, de azt most rögtön, mindent akarok, azonnal!”

A Fidesz, mint párt sohasem létezett, egyedül Orbán pártja létezik, ez is csak addig, ameddig Orbán él. Ez egy bolsevik párt, ahol semmi sem történhet a Vezér tudta és akarata nélkül. Ami netán mégis, az rendszerhiba, és amilyen gyorsan csak lehet, kijavítják.

Vannak persze mások is ebben a pártban, de ők cserélhető alkatrészek. Akit tegnap Lázárnak hívtak, annak ma Gulyás a neve, a Kovács nevű illető ma Hollik névre hallgat.

Egyedül Orbán pótolhatatlan ebben az egyszemélyes pártban. A tökéletlen katona, aki évtizedek óta folyamatosan harcba küldi harcosait. Permanens forradalom az övé, mert nála mindig háborús a helyzet, akár van ellenség, akár nincs. Ellenség, egyébként mindig van, ha mégse, csinál magának.

Orbánnak annyi élete van, amennyit akar magának. Minden nagy győzelem után feláll a földről, leporolja a ruháját, megkeresi az elgurult kalapját, s kissé fájós ujjaival V betűt formálva, belemondja a kamerába: győztünk.

Ne gondolja senki, hogy azért nyalogatja a szája szélét, mert ideges. És nem azért veszi körül magát kétajtós szekrény nagyságú biztonsági emberekkel, mert fél.

Azért vannak vele, mert vigyáz rájuk.