Társadalomra veszélyes

HírKlikk 2017. április 24. 16:02 2017. ápr. 24. 16:02

Ha az emlékezetem nem csal, akkor Nagy Gábor Tamás fideszes képviselő nyújtott be a graffitiseket büntető törvényt módosító indítványt, amely szerint "társadalomra veszélyes", és akár egy év szabadságvesztéssel is sújtható a firkálás, a rongálással okozott kár nagyságától függetlenül?

Na most itt van egy másik fideszes, Csonka László a XV. kerület fideszes önkormányzati képviselője, aki egy elektronikus levélben tájékoztatja a többi fideszest, hogy a jobbikos plakátok "feldíszítését" szervezi.

S mit ír ez az okos férfiú?

"Bizonyára láttátok a Jobbik óriásplakátjait, amiket most szeretnénk feldíszíteni különféle szövegekkel. Kérlek írjátok meg, hol vannak a kerület nagyforgalmú helyszinein ilyen plakátok. Egyben azt is kérem, aki szeretne résztvenni a díszítésben, az jelezze nekem."

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára nem is olyan régen, a kvótanépszavazás után a kormányzati plakátokra ragasztott "ÉRVÉNYTELEN" feliratok kapcsán nyilatkozta, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága a rongálásra nem terjed ki, és "akkor is bűncselekmény, ha azt Gyurcsány emberei követik el".

Miután itt fideszes vélemény szerint fideszes hív fel fideszeseket bűncselekmény elkövetésére, nekem már csak a "nagyonokoskósa" vélménye hiányzik az esti röhögéshez...

Szerző: Juszt László