Távozik posztjáról Cornstein amerikai nagykövet

NVZS 2019. február 14. 21:51 2019. feb. 14. 21:51

Szokatlan módon nem volt látható Mike Pompeo amerikai külügyminiszter budapesti látogatásán az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Cornstein. Hivatalosan azért, mert hazautazott gyógykezeltetni magát, ám a Hírklikk értesülései szerint nem is fog visszatérni állomáshelyére.

Davi Cornstein egészségi állapotára hivatkozva kéri Donald Trump amerikai elnököt, hogy mentse fel nagyköveti posztjáról – tudta meg a Hírklikk washingtoni forrásokból.

Mint megtudtuk, az igazi ok az, hogy messze nem voltak vele megelégedve az amerikai külügyben, nem kis részt azért, mert túlságosan dörgölőzött Orbán Viktorhoz, és nem a valóságnak megfelelő helyzetet jelentett vissza Washingtonba.

Mint emlékezetes, Cornstein alig valamivel több, mint fél évvel ezelőtt, tavaly júniusban adta át a megbízólevelét, s a Budapesten töltött rövid ideje alatt több furcsának tűnő dolgot mondott és tett. 

Például Székesfehérváron megjelent a Mol Vidi–Ferencváros-meccsen, és a VIP-páholyban Orbán Viktorral is beszélgetett. Máskor Amerikai nagykövethez méltatlanul elkotyogta, hogy Orbán Viktor nem fogadta őt, s azt is, hogy nem sikerült megakadályoznia a CEU távozását Budapestről.