Taxiállomásokat újítanak meg a fővárosban

HírKlikk 2024. október 18. 13:15 2024. okt. 18. 13:15

Többlépcsős, ütemezett taxiállomás-felújító programba kezdett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a program részeként még idén a mintegy 300 fővárosi taxiállomásból csaknem 120-at megújítanak.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a munkák a belvárosban kezdődtek, az év végéig pedig a külsőbb kerületi taxidrosztok is megújulhatnak a BKK és a Budapest Közút közös programjában.

Azt írták: a munkák több ütemben zajlanak, eddig mintegy száz állomás kapott új útburkolati jel felfestést.

A tájékoztatás szerint a drosztokon az új felfestés mellett, minden olyan munkát elvégeznek, amelyek a taxiállomások biztonságos és kényelmes használatához szükségesek. Ennek köszönhetően, több állomásnál is nagyobb, szélesebb terület áll majd a taxival közlekedők rendelkezésére.

A közleményben jelezték: a BKK az idei év elején vette át a taxiügyintézéssel kapcsolatos feladatokat a Budapest Közúttól. A társaság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fővárosban közlekedők egyszerűen és gyorsan tudjanak utazni és tájékozódni. Ezért a közösségi közlekedési járatok végállomásain található utastájékoztató elemeket is megújítják, valamint elindították a taxiállomások rekonstrukcióját is – tették hozzá.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom