Te nagyon bátor ember ne fürkéssz és portyázz

Vásárhelyi Mária 2020. március 24. 04:00 2020. márc. 24. 04:00

Orbán Viktor, a 133 bátor ember legbátrabbika, saját állítása szerint „fürkészeket és portyázókat küldött a világ minden tájára lélegeztetőgépekért és védőfelszerelésekért".

Ezzel szemben, Andrej Babis cseh kormányfő például se fürkészeket, se portyázókat nem küldött sehova, hanem nagyon célirányosan és jó időben rendelt Kínából több millió maszkot, tesztet és megfelelő mennyiségű lélegeztetőgépet. Mindezt néhány nap alatt a kormánygépek meg is hozták. Így azután Csehországban mindenkinek jut maszk és fertőtlenítő, az egészségügyben dolgozók az összes szükséges védőfelszerelést megkapták és annyi tesztet végeznek, amennyire szükség van. Nálunk a fürkészek és portyázók mindig a világ minden táján portyáznak és fürkészik a védőfelszereléseket, lélegeztető gépeket, miközben a kórházakban az orvosok és ápolók nem jutnak megfelelő védőfelszereléshez és nálunk végzik el a legkevesebb tesztvizsgálatot.

A tanulság: te nagyon bátor ember ne fürkéssz és portyázz, hanem végre nézz szembe a valósággal és lásd el az emberfeletti munkát végző egészségügyi dolgozókat és a lakosságot a szükséges megelőző és gyógyító felszerelésekkel!