Tele van a város Ursula von der Leyen és Alex Soros plakátjával

HírKlikk 2023. november 19. 16:15 2023. nov. 19. 16:15

Bizonyítandó a Fidesz új jelmondatát, miszerint „nem fogunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül”, a Fidesz kongresszusa után már nagy számban meg is jelentek az ezt bemutatni szándékozó plakátok a budapesti utcákon. Ezúttal Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök és Alex Soros, Soros György fia néz ránk róluk, mintegy megszemélyesítve az unió fővárosát, és azt, amire és akikre haragudni kell.

Mindebben csak az a „szép”, hogy a magyar miniszterelnök nem mindig haragudott Ursula von der Leyenre. 2019-ben például még olyanokat mondott róla: „Magyar fejjel és magyar szemmel nézve egy német hölgyet, azt tudom mondani a magyar hallgatóságnak, hogy egy komoly hölgy lett az Európai Bizottság elnöke. Egy komoly tapasztalatokkal rendelkező és bátor gondolkodású bizottsági elnökünk van, aki érti azt, ami Közép-Európában történik, érti azt, amit mi mondunk, és érti azt, ami fontos a magyarok számára. Különösképpen igaz ez a családra. Úgy gondolkodik a családról, mint mi, közép-európaiak vagy magyarok: a család fontos, talán a legfontosabb, a gyerek az első – egy hét gyermekes családanyáról beszélünk –, és úgy kell a világunkat berendezni, hogy a gyermekeink biztonságban nőhessenek fel. Tehát a kiindulópont, a következő öt éves együttműködés kiindulópontja biztató.” – írta meg a 444.

A kormány és a kormánypárt egyébként már régebben is használt ilyen kampányban EB-elnököt, akkor még Jean-Claude Junckert. Abból jelentős botrány lett, elsősorban az Európai Néppárt (EPP) jóvoltából, annyira, hogy Orbán Viktor minisztere meg is ígérte, leszedik a szóban forgó plakátokat. Majd mielőtt Mandfred Weber elnök Budapestre érkezett, ezt meg is tették .

Most ettől nem kell tartania a fiatal demokratáknak, a Fidesz évek óta nem tagja az EPP-nek. Egyébként, ahogy arról a Hírklikk is beszámolt, hétfőtől a Fidesz országjárásba kezd azzal a céllal, hogy személyesen is meggyőzzenek minél több embert, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom