Teljesen hülyét csinál magából a Lokál

Csanádi Dávid 2019. november 1. 07:52 2019. nov. 1. 07:52

Az ingyenesen terjesztett kormánypárti lap címlapján öles betűkkel ordít, hogy "Karácsony diktátorként be akarja tiltani a Lokált".

Egy pillanat alatt lett diktátor a papíráru – mert újságnak azért nem nevezném – címlapján az új budapesti főpolgármester, akiről ráadásul a Lokál azt is tudni véli, hogy példátlan támadást indított a sajtószabadság ellen.

Karácsony Gergely valóban jelezte: lehetőségeihez mérten akadályozni fogja a Lokál megjelenését, hogy a főváros közterületein ne lehessen hazugságokat terjeszteni.

A főpolgármester szavait alátámasztja, hogy a Lokál lassan külön rovatot indíthatna a helyreigazításoknak, annyiszor kötelezik ilyesmire a bíróságok.

Egyébként korábban a hvg.hu alaposan megvizsgálta a szóban forgó – kormányzati tulajdonban lévő, egykor Habony Árpád által gründolt – papíripari terméket, és a 16 oldalas lapszám 15 oldalán talált hirdetést, amelyek közül 13 állami cég, vagy közvetlenül az állam hirdetése volt.

Arra az állításra, hogy az új főpolgármester el akarja hallgattatni azokat, akik másként látják a világot, Karácsony Gergely a Facebookon adott választ:

„Sajtószabályozás ügyében én leginkább Deák Ferenccel értek egyet. Legyen egy sor a törvény: hazudni nem szabad. Na, ennek a törvénynek a Lokál biztosan nem felelne meg. Ennek ellenére természetesen nem tudom és nem is akarom betiltani. De azt nem hagyom, hogy a főváros asszisztáljon a gyűlöletkeltő hazugságaik terjesztéséhez!”