Tiborcz jött, látott és ezúttal villát vett

Föld S. Péter 2019. június 28. 14:14 2019. jún. 28. 14:14

Május elején úgy döntött a Kúria, hogy Tiborcz István nem közszereplő, ezért Orbán Viktor rohamosan gazdagodó, nem mellesleg saját lábán álló veje nem köteles válaszolni az újságíróknak a gyors meggazdagodásával kapcsolatos kérdéseire. Vagy, ha mégis makog valamit, azt a sajtó nem közölheti, mert semmi közünk ahhoz, hogy mitől lett Tiborcznak akkora a vagyona, amennyiről mi még álmodni sem merünk.

Ezeknél ez így megy. Ha Mészáros Lőrinc kiflit enne, nem az van, hogy elbandukol valamelyik közeli pékségbe, hanem vásárol magának egy pékséget. Ha kolbászra támad gusztusa, vesz magának egy húsüzemet, amennyiben újságot szeretne olvasni, (kormánypártit, természetesen), vesz magának egy lapkiadót. Tévét is így néz, hotelben is így száll meg.

Ezeknek másfajták a vásárlási szokásaik, mint nekünk, hétköznapi halandóknak. Tiborcz István például a már meglévők mellé újabb két telekre vágyott, ezért aztán két telek tulajdonosa lett a Felsőőrsöt Almádival összekötő út közelében. Hivatalos besorolás szerint gazdasági épületek állnak e telkeken, de ez természetesen csak a környéken nagy számban előforduló kóbor apácák megtévesztésére szolgál. Ha valaki ugyanis gépen száll fölébe, annak nem térkép e táj, hanem észreveszi, hogy e szerény besorolású telkeken nem gazdasági épületek, hanem egy kisebb nyaraló, valamint egy nagyobb villa található. Úszómedence, borospince, minden úgy, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

Mármint a NER-lovagok nagykönyvében. Mi, átlagos magyar emberek ugyanis nem balatoni és más telkek vásárlásával vagyunk elfoglalva, nekünk ennél jóval hétköznapibb, földszintesebb gondjaink vannak. Amikor nem a sárga csekkek befizetésével bajlódunk, és nem időpontra vadászunk valamelyik orvosi rendelőintézetben, vagy kórházban, akkor leginkább a migránsoktól rettegünk. Ezt dobta nekünk a gép, ez a mi sorsunk. És mi rettegünk rendületlenül, mert a hatalom számára ez még mindig jobb, mintha azon agyalnánk, hogy Tiborcz Istvánnak, aki, még egyszer leírjuk, nem közszereplő, viszont amíg a Kúria másként nem rendelkezik, Orbán Viktor miniszterelnök veje, szóval, hogy Tiborcz Istvánnak (Mészáros Lőrincnek, stb.) miből van a mesés vagyona.

Túl azon, ami magyarázatot a képünkbe tolnak. Hogy szorgalmas volt és tehetséges. Mi kérünk elnézést, amiért idáig úgy tudtuk, hogy Magyarországon mindez nem elegendő a boldoguláshoz.