Tiborcz örülhetne az új adónak, mivel a börtön rosszabb lenne

Föld S. Péter 2019. június 22. 05:03 2019. jún. 22. 05:03

Politikai célból használja Karácsony Gergely Tiborcz István nevét, és ezen Orbán Viktor saját lábán álló veje annyira felizgatta magát, hogy bejelentette: perelni fog. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje megválasztása esetén ugyanis egy úgynevezett Tiborcz-adót helyezett kilátásba, vagyis, hogy az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat megadóztatnák, az ebből befolyó összeg egy szociális bérlakás alapba folyna be.

Tiborcz István fordítva ül a lovon. A Nemzet Vejének örülnie kellene, hogy jövedelmét adóval sújtják, ezzel ugyanis Karácsony Gergely legitimálná Tiborcz tulajdonait. A Tiborczról elnevezett adó ugyanis nem azt feltételezi, hogy a vagyon tulajdonosa jogtalanul, netán kifejezetten lopás útján jutott a vagyonához. Ha ugyanis azt feltételezné, akkor nem adóztatná Tiborcz és társai vagyonát, hanem feljelenteni e vagyonok tulajdonosait és bírósági végzés során elkobozná tőlük a lopott holmit.

Tiborcz Istvánnak nem perelni kellene, hanem köszönőlevelet írni Karácsony Gergelynek, amiért utóbbi elismeri, hogy Tiborcz vagyona nem tisztességtelen úton keletkezett, hanem éppen ellenkezőleg: tisztességes úton megszerzett, adóztatható jövedelemből származik. Mészáros Lőrincet most eheti a sárga irigység, amiért nem neveznek el róla adónemet, Rogán Antal pedig lehet hogy már régen depressziós, ugyanezért. Ha valakiknek, nekik volna okuk perelni, amiért az ő vagyonukat nem akarják megadóztatni, azaz, nem feltételezik róluk, hogy tisztességes úton jutottak hozzá a jövedelmükhöz.

Bástya elvtársat már senki sem akarja megadóztatni?

Hogy Tiborcz István tényleg perel-e, vagy csak fenyegetőzik, arról egyelőre még homályos segédsejtésünk sincs. Viszont eszünkbe jut róla egy néhány évvel ezelőtti történet, amikor Orbán Győző, a miniszterelnök apja arról panaszkodott a nyilvánosságnak, hogy sokan félnek vele üzletet kötni, mert tartanak attól, hogy magas beosztásban lévő fia miatt reflektorfénybe kerülnek. Orbán Győző csak részben mondott igazat, mert bár valóban ő a miniszterelnök édesapja, ám ebből nem az következik, hogy sokan nem mernek vele üzletet kötni, sokkal inkább az, hogy sokan nem mernek vele nem üzletelni.

Tiborcz Istvánnak sem kellene perrel fenyegetőzni. Élvezze a milliárdjait, ameddig teheti, és örüljön, hogy végre van valaki, aki, ahelyett, hogy börtönnel fenyegetné, beéri azzal, hogy megadóztatná a jövedelmét.