Több mint 3 milliárdért szervezte a kézilabda Eb-t az Antenna Hungária

Zutyu 2022. január 23. 07:08 2022. jan. 23. 07:08

Az állami tulajdonú Antenna Hungária szervezte a még most is zajló Kézilabda Európa Bajnokság rendezvényeit. A megbízást attól a cégtől kapták, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség alapított. Emlékezetes, a szövetség elnöke Kocsis Máté, aki egyben a Fidesz-parlamenti frakcióvezetője. Az nem tudható, hogy a végső haszonélvezői kik voltak az eseménynek, mert egyelőre az állami cég nem hozta nyilvánosságra, kikkel dolgozott együtt. 

Az állami cégnek a színpad építéstől, a dekorációs munkákon át, a szállodai foglalásokig egy sor feladata van és még a sportesemény kommunikációja is az ő dolguk. Igaz, ezeket a munkákat - a magánosítás előtt álló cég – rendre a Fidesz kedvenc reklámcégével, a Balásy Gyula által tulajdonolt New Land Média Kft-vel szokta elvégeztetni. 

Az viszont egyelőre nem tudható, a reklámcég mennyit kaszált az eseményen. 
 
Az Antenna Hungária megbízási díja 3 milliárd 232 millió 167 ezer 452 forint plusz áfa. Ez egy keretösszeg, de ha véletlenül kimerülne, akkor még elkölthetnek további csaknem egymilliárd forintot plusz áfát. 

A 2022-es férfi Kézilabda-Európa Bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi január 13. és 30. között. A tornán 24 ország válogatottja vesz részt és a mérkőzéseket öt városban bonyolítják le. A Nemzetközi Kézilabda-szövetség 2021 novemberében tette közzé döntését, amelynek értelmében a világbajnokságon csak koronavírus-oltással rendelkező, vagy a fertőzésen korábban igazoltan már átesett sportolók vehetnek részt. A magyar válogatott a csoportkörben – egy győzelmet aratva – a harmadik volt, így kiesett a további küzdelmekből és végül a 15. helyen végzett.

A hirdetmény.