Több tízezer gazdasági bevándorló érkezik Magyarországra a kormány szervezésében

HírKlikk 2019. május 15. 18:23 2019. máj. 15. 18:23

Ujhelyi István európai hatósági vizsgálatot kezdeményez a Fidesz-kormány által szervezett, Ukrajnából érkezett több tízezer gazdasági bevándorló munkavállalásával kapcsolatban. A kormánytól azt követeli, adjon számot arról, hány munkavállalói engedélyt adott ki az elmúlt hónapokban, és kik szervezik a gazdasági bevándorlást elősegítő programokat.

A bejelentést székesfehérvári fórumán tette meg az MSZP EP-képviselője, mivel komoly problémának tartja, hogy Magyarországra az Európai Unióin kívülről több tízezer gazdasági bevándorló érkezik a kormány szervezésében.

Tudható - mondta Ujhelyi -, hogy a Fideszhez közel álló vállalkozók és oligarchák nyerészkednek azokon a szerencsétlen embereken, akiket Mongóliából, Indiából, Ukrajna nem magyar lakta területeiről idehoznak, hogy letörjék a magyar munkavállalók bérharcát.

A céljuk az, hogy ellehetetlenítsék a szakszervezeteket, a magyar munkavállalókat az első mondvacsinált hiba után kirúgják, helyükre az EU-n kívülről kiszolgáltatott helyzetben lévő munkaerőt vegyenek fel. "Kérdezem a fideszes kormányt, polgármestereket, önkormányzati vezetőket: nem sül le a bőr a képükről, hogy hazug kampánnyal a magyar lakosságot az európai intézmények ellen uszítják, és eközben ukrán, mongol és indiai gazdasági migránsok behozatalával üzletelnek?”

Ujhelyi szerint Székesfehérváron ez igazi vészhelyzetet jelent, és ha így folytatódik, egy-két év múlva Magyarországon senki nem érezheti magát biztonságban. Mindenki mögött ott állhat olcsó munkaerejével a helyére pályázó, az Európai Unión kívülről származó gazdasági migráns.

Ujhelyi hangsúlyozta, ez nem csak székesfehérvári jelenség, ugyan erről számolnak be más településeken is, Sopronban, Szombathelyen, Veszprémben, Békésen át Borsodig. Az MSZP EP képviselője felszólította a kormányt, adjon számot arról, hány munkavállalási engedélyt adott ki az elmúlt hónapokban és hogy kik szervezik a gazdasági bevándorlást elősegítő programokat.

Forrás: Hírklikk