Tóbiás József: nem költöztem el Magyarországról

Wirth 2019. július 25. 18:36 2019. júl. 25. 18:36

Sem a családom, sem én nem adtuk fel a magyarországi életünket, itt élünk – nyilatkozta Tóbiás József a Hírklikknek. Az ellenzéki politikus portálunknak hangsúlyozta, a gyermeke légúti betegségéből kifolyólag családja átmenetileg külföldön tartózkodik, és ő látogatóba jár hozzájuk.

- Az jelent meg ma a Blikkben, hogy a Kanári-szigetekről, Teneriféről jár be dolgozni a Kossuth térre.

Nem, nem költöztem el Magyarországról. Az elmúlt években a családomat több támadás érte, aminek többek között az lett a következménye, hogy a gyermekemnek van egy légúti betegsége, ami miatt egész évben gyógyszeres kezelésekre szorul. A család úgy döntött, hogy megpróbálja egy környezetváltozással biztosítani a gyerek számára a biztonságos életet, az egészséges fejlődést.

A döntés pillanatában egyszerre állt szemben egymással a családapa és a politikus. Ezt az ellentmondást úgy tudtuk megoldani, hogy a család ebben az időszakban kint tartózkodik, én pedig ingázom. Tehát Magyarországon lakom és innen látogatom meg őket.

- A Blikkben megjelent cikknek az volt az olvasata, mintha Tenerifén tartózkodna életvitelszerűen, és onnan járna dolgozni.

Nem, itthon élek, innen megyek látogatóba a családomhoz. A munkámat természetesen tisztességgel ellátom, és megpróbálok családapaként is megfelelni.

Az említett cikk megjelenése előtt én jeleztem, hogy ez tévesen szerepel az interjúban. Én nem kint élek, hanem ingázom. Az újságírótól azt a választ kaptam, hogy jelzi a főszerkesztőnek. Azután így maradt.

- Ön szerint meddig kell távol élnie a családjától, meddig tart az ingázás?

Ez nem a mi döntésünk, a gyerekemnek meg kell gyógyulnia.